Дясното правителство на Италия подкрепи законопроект, забраняващ лабораторно произведеното месо и

...
Дясното правителство на Италия подкрепи законопроект, забраняващ лабораторно произведеното месо и
Коментари Харесай

Италия ще забрани лабораторно отгледаното месо

Дясното държавно управление на Италия поддържа законопроект, забраняващ лабораторно създаденото месо и други синтетични храни, подчертавайки италианското хранително завещание и отбраната на здравето, осведоми БиБиСи.

Ако предложенията бъдат признати, нарушаването на възбраната ще докара до санкции до 60 000 евро, съобщи news.bg.

Министърът на земеделието Франческо Лолобриджида посочи значимостта на питателните обичаи на Италия. Фермерското лоби похвали самодейността на държавното управление.

Селскостопански лобита събраха половин милион подписа през последните месеци, призовавайки за отбрана на естествената храна против синтетичната храна. Сред подписалите се е и министър-председателят Джорджия Мелони.

Предложеният законопроект пристигна след поредност от държавни постановления, забраняващи потреблението на брашно, получено от инсекти като щурци и скакалци, в пица или паста.

Лолобриджида, който идва от крайнодясната партия „ Братя на Италия “ уточни, че лабораторните артикули не подсигуряват качество, благоденствие и отбрана на италианската хранителна и винена просвета и традиция, към която част от нашите традицията е обвързвана.

Предложенията, утвърдени от министрите, се стремят да забранят синтетичните храни, създадени от скотски кафези, без да се убива животното, и

ще се ползват и за лабораторно създадена риба и синтетично мляко.

Миналия ноември Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) позволи клетъчно култивирано пиле за човешка консумация след деликатна оценка. През 2020 година Сингапур даде регулаторно утвърждение лабораторно отгледаното пилешко месо да се употребява в хапки.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР